top of page
Search

Koju kremu mogu da koristim ispod šminke?Besprekoran izgled šminke ima jednu zajedničku stvar: besprekornu bazu. Ali kada je u pitanju postizanje glatkog, usavršenog tena, imate more opcija koje stvari mogu učiniti pomalo zbunjujućim. Tu je podloga (koja može biti pokrivena od lake do teške), tonirana hidratantna krema (koja se više nosi kao proizvod za negu kože), a zatim tu su BB kreme i CC kreme. Povrh toga, važno je prepoznati tačnu nijansu i finiš koji laska koži. Zvuči kao skoro nemoguće postići, zar ne?


Srećom, svaka od vas spremna je da sve to stavi na kocku i bez čitanja uputstva isproba različite proizvode na svojoj koži. Pokrivenost pudera može biti sasvim lična potreba, ali poznavanje proizvoda od kojeg zavisi vaš savršen izgled pomoći će vam u odabiru pravog proizvoda, Kao i poznavanje vašeg tipa kože pri odabiru završne podloge može da vam spasi život.


Koristite ovaj vodič koji je jednostavan za praćenje da biste saznali razlike u osnovnim formulama uključujući podlogu, tonirani hidratantnu kremu i BB kremu u odnosu na CC kremu.


Šta je podloga?

Podloga za šminku je baza neutralnih tonova koja ima za cilj da izjednači nesavršenosti kože i stvori prazno platno za nanošenje šminke. Podloga dolazi u mnogo različitih formulacija, uključujući tečnost, kremu i prah, i može se prilagoditi različitim tipovima kože. Odabir prave podloge za šminku zavisi od boje kože, teksture i željenog nivoa pokrivenosti. Podloga za šminku je dakle, proizvod koji pokriva fleke lica, štiti kožu od štetnog uticaja šminke na kožu i potpomaže zdravom funkcionisanju kože.
Šta je tonirana hidratantna krema?

Tonirana hidratantna krema revitalizuje lice, i potpomaze isticanju mekih tonova kože. Daje blago uglačan izgled. Ne pokriva nepravilnosti kože, ne uklanja fleke nego deluje kao dobra hidratantna krema, hidrira kožu dok istovremeno ujednačava ten.


Šta je BB krema?

Balzam za lepotu, balzam protiv mrlja, BB krema—kako god da ga nazovete, ovaj osnovni proizvod je hvaljen zbog svoje sposobnosti da izjednači ton kože i ispravi mrlje. BB krema je inherentno lakša u pokrivenosti od standardnih pudera, ali gušća od tonirane hidratantne kreme. Zaista je najbolja od oba sveta ako tražite blagu večernju nijansu kože bez osećaja težine pudera.


Šta je CC krema?

CC krema je takođe poznata kao korektor boje kože ili kontrola boje kože. Razlika između CC kreme i BB kreme l


eži u teksturi: dok su CC kreme lakše teksture od BB krema, one i dalje omogućavaju pokrivenost poput pudera. Koncept koji stoji iza dobre CC kreme je da izjednači mrlje, crvenilo ili hiperpigmentaciju kože uz dodavanje sastojaka za smirivanje crvenila i podsticanje sjaja. Ako vam se sviđa ideja o BB kremi, ali imate problema sa kožom poput promene boje ili crvenila, pokušajte sa CC kremom.


Prekrivanje nesavrsenosti lica je izuzetno bitno. Zato je bitno da obratite pažnju na redosled kozmetike kojim nanosite kreme na lice.


Redosled za savršen ten:

  1. Hidratantna krema koja tonira lice i uklanja nepravilnosti na koži. Mi predlažemo Rubin kremu za lice. Lagana formula sasvim tonira kožu. Štiti od isušenja kože usled dugotrajnog nošenja. Omogućava lakše skidanje šminke.

  2. BB krema ili CC krema u zavisnosti od prilike za koju se spremate. U koliko se šminkate za dnevnu varijantu (posao, ručak, sastanak...) obavezno CC kremu u kombinaciji sa Septarian kremom. Malu količinu CC kreme pomešati sa malom količinom Septarian kreme. Potom rasporediti na licu dok ne postignete željeni efekat.

  • U koliko se šminkate za svečanu priliku (žurka, pozirište, dodela nagrade...) obavezno BB kremu u kombinaciji sa Septarian kremom. Malu količinu BB kreme pomešati sa malom količinom Septarian kreme. Potom rasporediti na licu dok ne postignete željeni efekat.

3. Naneti puder. Potom preostalu željenu šminku.Sa ovakvom dnevnom rutinom sigurno ste osigurali poboljšanje nege vaše kože uz svakodnevno nošenje šminke. Nije mit imati dravu kožu i nositi šminku i uživati u njenim čarima svakodnevno.
23 views0 comments
bottom of page