top of page
Search

3 razloga da pređete na prirodnu i organsku kozmetiku

Updated: Feb 19, 2022

Prirodna i organska kozmetika u velikoj meri utiče i menja kozmetički svet. Dok je „lepota“ i dalje glavni pojam koji nam pada na pamet kada razmišljamo o kozmetičkim proizvodima, sve veći broj potrošača očekuje da će u kozmetici koju kupuju pronaći „održive“, „ekološke“ i „etičke“ kvalitete. PRIRODNA kozmetika ih predstavlja na autentičan način jer je deo njihovih osnovnih vrednosti i posvećenosti ne samo dobrobiti ljudi, već i zaštiti životne sredine i biodiverziteta. Razmišljate li o prirodnijoj i organskoj kozmetici za negu vašeg tela? PRIRODNA vam daje tri dobra razloga da pređete sa konvencionalnog na prirodno.
1. Prirodna i organska nega za vaše telo. Konvencionalna kozmetika često sadrži visok procenat sastojaka na bazi nafte i može uključivati supstance kao što su oksibenzon ili parabeni. Iako je regulisano za bezbednu upotrebu u kozmetici, upotreba sastojaka na bazi nafte nije u skladu sa konceptom istinski prirodne i organske kozmetike, čiji sastav treba da bude pretežno napravljen od minerala, prirodnih i organskih biljnih ekstrakata, proizvoda od mikroorganizama ili supstanci dobijenih iz ovih izvora. Svojstva ovih složenih mešavina, poput onih iz biljnih ekstrakata i ulja, prirodno pomažu u zaštiti, negu i hidrataciji kože. Pored toga, činjenica da se održivi, organski i biorazgradivi sastojci mogu naći u prirodnoj i organskoj kozmetici takođe pomaže da se potrošači uvere u autentičnost, poreklo i kvalitet ovih proizvoda.


2. Mnogo više od samo kozmetike: etička i društvena dimenzija. Brendovi prirodne i organske lepote su često mala i srednja preduzeća čija se proizvodnja uglavnom odvija na lokalnom, regionalnom ili nacionalnom nivou. Lokalna proizvodnja može doprineti održivijim i potencijalno kraćim lancima snabdevanja, kao i ličnijem, autentičnijem imidžu brenda.


3. Održiviji i ekološki prihvatljiv pristup. Mnogi sastojci na bazi nafte koji se često koriste u konvencionalnoj kozmetici zahtevaju ekstenzivnu eksploataciju, kao što je to slučaj sa naftom, aluminijumom ili olovom, koji ugrožava zemljište i predstavlja pretnju za staništa divljih životinja, biljaka, kao i ljudi. Za razliku od petrohemijskih supstanci, prirodne i organske uglavnom potiču iz uzgoja biljaka i cveća, čiji se ekstrakti koriste u kozmetičkoj formulaciji. Upotreba raznovrsnog spektra prirodnih i organskih sirovina zahteva da se zaštiti biodiverzitet staništa divljih životinja i da se očuva održiva

proizvodnja različitih biljnih i cvetnih vrsta. Metode kao što su organska poljoprivreda i biodinamička poljoprivreda, koje snažno podržavaju mnoge kompanije kao što je PRIRODNA. Garantuju održiviji izvor i doprinose očuvanju biodiverziteta.


Vodi računa o sebi, o svojoj okolini i o svojim bližnjima. Sačuvaj svoj svet.22 views0 comments
bottom of page